Tuossa aikaisemmassa postauksessa mainitsin, että uusi kannettava tietokone olisi hankintalistalla, mutta sillä ei olisi mikään kiire. Noh, vanha läppäri on jo 9-vuotias kapistus ja vaikka se toimiikin ihan kohtalaisesti, niin onhan se jo auttamattomasti vanhanaikainen ja hidas. Muuten sillä ei olisikaan niin väliä, mutta näiden satunnaisten kotoa käsin tehtävien sivuduunien takia olisi kiva olla vähän modernimpi ja nopeampi laite. Muutenkin vanhassa koneessa ei netti oikein tuntunut toimivan hyvin ja tuuletin hurisi jatkuvasti. Tietysti puhdistaminen olisi voinut auttaa asiaa, mutta silti kyseessä on noinkin vanha kone...ihmeen kauan se on kestänytkin.

Niinpä sitten eksyin Amazoniin ja tilasin sieltä uudenveroisen pro-läppärin pilkkahinnalla. Siihen ei nyt ihan ehkä olisi ollut varaa, koska tarkoitus oli venyttää tilillä olevaa summaa vaikka kuinka pitkälle, mutta en voinut ohittaa mahtavaa tarjousta ja nytpä sitten kirjoittelen blogiin tuliterällä koneella. Uudenveroinen kone, joka uutena olisi maksanut kaksi kertaa enemmän. Vaan Amazonista löytyy ihan uskomattomia tarjouksia ja tämän koneen oli joku näppäimistöön tyytymätön palauttanut ilman käyttöönottoa. Se oli paketissaan kaikkine alkuperäisine levyineen ja akkuineen ja akku kaapeleineen oli vielä muoveissaan koskemattomina. Silti hinta oli tippunut reilusti uuden hinnasta.

Tietysti se pieni miinus tässä löytöhuumassa on se, että täytyy hieman pienentää lainan lyhennykseen menevää summaa. Joten noin 900-1000 euroa olisi lähdössä lyhennykseen parin viikon päästä sen 1200 euron sijaan.

Puolimatkaan ollaan siis saapumassa lainan kanssa tässä kuussa ja jäljellä oleva summa alkaa olla 8000 euron luokkaa, kunhan saan lyhennyksen jälleen matkaan. Kisaväsymystä on ilmassa, mutta pakko on vaan jaksaa ja tällaiset pienet asiat, kuten uusi läppäri aina piristää hieman. Onhan tietysti tutkittu ja jo hyvin tiedossa, että ihminen ei onnelliseksi tule materiasta ja uusien tavaroidenkin tuoma nautinto kestää noin parisen viikkoa maksimissaan. Silti tämä uusi läppärikin on yksi osa matkalla mahdollisesti siihen, että joskus voisin tehdä pääasiassa pelkkiä nykyisiä sivuduuneja ja jättää nykyinen päivätyö pois, tai ainakin vaihtaa se toiseen.

Kaksi viikkoa seuraavaan lyhennykseen! Ja tästä lähtien matkassa uusi tuliterä läppäri, joka ei rikkonutkaan budjettia!