Olen ollut nyt tasan kuukauden uudessa työssä ja hieman on alku ollut takkuista, mutta olen kuitenkin päässyt jo ainakin hieman jyvälle siitä mitä pitää tehdä. Niinpä voin vihdoin unohtaa entisen duunin ja keskittyä täysillä uuteen. En kadu entisen paikan jättämistä. En olisi pystynyt jatkamaan siellä mitenkään päin. En kadu, vaikka palkka on uudessa paikassa hieman pienempi. Se ei haittaa, sillä työilmapiiri uudessa paikassa on parempi kuin vanhassa eikä uusi työ stressaa tai tunkeudu uniin kuten se entinen. Pienempi liksa on OK, jos sen tilalle saa kivat työkaverit ja paremman työilmapiirin ja jos töihin jaksaa mennä ihan eri tavalla kuin vanhaan paikkaan. Tietysti jossain vaiheessa luultavasti tulee aika etsiä parempipalkkainen työ, mutta juuri nyt on hyvä näin. Työ ei saisi stressata liikaa kun elämässä on muutakin mietittävää.

Lokakuussa maksoin 300 euron lyhennyksen ja uuden työn sekä entisen työn lopputilin ansiosta sain nyt marraskuussa laitettua suuren summan perintään, eli 1200 euroa. Opintovelkaa on nyt jäljellä 8212,58 euroa. Tuo tilanne on parin päivän takaa, joten korkoa on jo ehtinyt tulla jonkin verran päälle, mutta silti. Edistystä on todellakin tapahtunut ja velka on jo melkein puolet siitä mitä se oli viime joulukuussa lähtötilanteessa, eli 14771,14 euroa.

Koska nyt on taas säännöllistä tuloa tiedossa, niin vauhti ei hirveästi tästä laannu. Suunnitelmissa on elää suht tiukalla budjetilla ja heittää lainaa kohti niin paljon kuin vain pystyn. Pystyn elämään aika vähällä, jos jätän esim. vaate- ja härpäkeostokset pois kokonaan ja ostan vain ruokaa ja matkalippuja plus muita välttämättömyyksiä. Kesällä langenneet veromätkyt on myös maksettu ja parin viikon päästä on luvassa yhteishaun tuloksia (hain tradenomiksi). Onhan tässä kaikenlaista meneillään, joten vaikka lähestyvä talvi saa olon vähän ankeaksi, niin pian onkin jo joulukuu ja sitten alkaa vuosi 2018. Toivottavasti se tuo kaikille paremman taloudellisen tilanteen ja ennen kaikkea terveyttä.

Kuukauden päästä aion tehdä tiliä koko vuoden velanmaksusta ja maksetuista koroista ja sitten ei muuta kuin tulta päin ja pienemmän perintäkoron voimalla loppuvelka pois ensi vuonna!